perjantai 30. marraskuuta 2012

24/7 äiti?

Mie oon miettiny tässä jonkun aikaa, että mistä juontaa ajatus "jos oot lapsen tehnyt, joudut myöskin suoriutumaan lapsen hoidosta yksin ilman apuja". Jos et selviydykkään, oot tyyliin huono äiti? Eihän sen niin pitäisi mennä. Miun mielestä on todella hienoa, jos pystyy pyytämään apua silloin kuin sitä tarvitsee. Ehkä sen takia nyt on ollut paljon näitä lapsisurmia sun muita pinnalla, kun ihmiset eivät vaan jaksa, eivätkä ole hakeneet apua riittävän ajoissa. Sekö se sitten on parempi vaihtoehto? Ehei.

Voin ihan suoralta kädeltä sanoa olevani se "huono äiti", joka laittaa lapsesa tarhaan, ja välillä mummon/mamman luokse yökylään tms. En todellakaan jaksais jos Leevi olis 24/7 kotona seuraavat 17-vuotta.  Ja vaikka monilla siitä jyrkkä mielipide onkin, voin sanoa että tarhassa olo on tehnyt Leeville todella hyvää, näkee pitkään matkaan, kuinka Leevi nauttii ja on innoissaan päästessään tarhaan ja pääsee leikkimään muiden lasten kanssa. Leevi on oppinut siellä varmasti paljon enemmin, kuin mitä olisi ehkä kotona oppinut, kun eihän myö olla tajuttu esim. antaa itse syödä, vaan tungetaan ruokaa suuhun. Nytpä Leevi syö itse, ja monia muitakin taitoja on oppinut. Olisi hän varmasti kotonakin ne oppinut, mutta ehkä paljon myöhemmin. En silti kadu päivääkään, että tarhapäätöksen tein. 

 Toki onhan tälläisiäkin "vanhempia", jotka hankkiutuvat raskaaksi, ja kun huomaavat, ettei tämä olekkaan kivaa, annetaan surutta lapsi pois, ja kohta taas uutta perään.  Tai sellaisia, joiden lapset ovat ihan koko ajan jollakin hoidossa, että päästään itse joka viikonloppu kaupungille. Ei siinäkään mitään pahaa ole, jos kaupungilla käy, käyn itsekin, mutten suinkaan joka viikonloppu tai välttämättä edes joka kuukausi. 

Ajatuksia?

Pahoittelen lauseitteni "pomppimista", tuntuu jotenkin niin vaikealta saada jäsennettyä ne johonkin järkevään järjestykseen :)

7 kommenttia:

 1. Apua pitää osata pyytää, kun siltä tuntuu ettei enää jaksa!
  Olen ehdottomasti sitä mieltä, että lapset pitää laittaa tarhaan/eskariin! Siellä ne oppivat sosiaalisuutta ja muita tärkeitä taitoja. Ja koulutie on helpompi aloittaa, kun sosiaaliset taidot ovat karttuneet tarhan/eskarin myötä, ja hyvällä tuurilla saattaa samalle luokalle eksyy jo tuttuja naamoja.
  Ja pitäähän vanhemmillakin sitä vapaa-aikaa olla, mutta tietenkin rajansa kaikella. Jos vapaaviikonloput menee joka kerta ryypätessä ja ne lisääntyvät niin sitten asiat eivät ole oikeassa tärkeys järjestyksessä. Mutta rentoutumista jokainen vanhempi tarvitsee niin ei siinä ole pahaa jos mummolaan/mammalaan silloin tällöin lapsensa tyrkkää, kunhan sen ajan käyttää fiksusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas, tää ei sitte päivittänykkää miun kommenttia... Eli joo, tätä mie just hain, sie sait sen kirjotettua niin paljon selkeemmin :)

   Tota kouluun menoa en edes tullut ajatelleeksi, hyvä pointti! Meillä tosin kouluun meno ei ole vielä ajankohtainen, kun Leevi vielä sen verran pieni (1v 7,5kk), mutta joskushan se on edessä kuitenkin, ja on tosiaan parempi, kun on jo ennestään vähän tuttuja. Tiedän itse omalta kohdalta parit eri koulut käyneenä, et miten kauheeta on mennä uuteen kouluun, kun en tunne yhtään ketään.

   Poista
 2. Päivittelin blogiini tän päivän luukut (siis sinulta tulleen ja mitä omani piti sisällään). Ja voit käyttää minun ottamiani kuvia, kunhan muistat tietenkin mainita, että kuva on minulta. :)

  VastaaPoista
 3. Edelleenkin pidän kirjoituksiasi järkevinä. Yleensä. Paitsi niitä mitkä liittyy minuun. =D Mutta oikeastaan tulin pyytämään, että lähettäisit uudesta blogista linkin sähköpostiini. Pliis? =)

  Hirveä ohjelma tuo: todista ettet ole robotti ja kirjoita näkemäsi kaksi sanaa. Noku ei näe?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niitä meinaa nähä kukaa muukaa :D

   Poista
  2. Ja nyt on sähköpostia laitettu

   Poista