perjantai 4. elokuuta 2017

Mustikkapiirakka ja gluteeniton marjapiirakka

Tein joskus toukokuun kieppeillä töissä mustikkapiirakkaa,joka lukeutuu #eimennyniikuströmsössä kategoriaan. Aloin jo vakaasti epäillä omia taitojani, mutta loppujen lopuksi todettiin, että tällä kertaa ei ollut vika leipojassa vaan ohjeessa. Ohjeen mukaan pohjaan tulisi laittaa 2tl leivinjauhetta, joka on ihan selkeästi liikaa, koska sitä pohjaa vaan yksinkertaisesti oli, huomattavasti enemmän kuin täytettä. Ohje löytyy siis Kotikokin sivuilta, mutta suosittelen harkitsemaan mittojen muuttamista. 
Työkaverin kommentti... "Kyl mie sitä palan maistoin. Iha hyvää se oli, mut sanotaa näi et pitää olla kyl hyvät hampaat, mut söin sen kuiteki" 

Myöhemmin kokeilin toisella ohjeella gluteenitonta marjapiirakkaa, kun poika ilmoitti ettei halua syödä mansikoita sellaisenaan, vaan mansikkapiirakkaa tekisi mieli. Tuumasta toimeen ja ei muuta kuin kaupan kautta tekemään.  Onnistuikin ihan todella hyvin ja hyvä että kerkesin saada itselleni palasta, kun 5 minuutin jälkeen oli koko vuoallinen syöty neljän ihmisen toimesta. Hyvää oli, erittäin hyvää ja todella helppoa tehdä. Ohje löytyy Valion sivulta.


Tämä mustikkapiirakka tehty samalla gluteenittomalla ohjeella töissä

2 kommenttia:

 1. Itsellä parhaimmat ohjeet on syntyneet kun tekee jollakin reseptillä, valmistumisen jälkeen tietää mitä muuttaa, ja sitten vain kokeilee uudestaan ja lopulta syntyy hyvä resepti. Tai kahden-kolmen eri ohjeen yhdisteleminen, hyvä tulee silloinkin.
  Leivonta intoa olisi paljonkin, mutta syöjät puuttuu.. Harvemmin se taitaa niinpäin olla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie oon tälläne alotteleva peukalo keskellä kämmentä leipuri, ni aika tarkkaa tulee ohjeita noudatettua :D Jonkuu verra töissä sovellan, kun siellä ei aina kaikkia tarvikeaineita oo, mut neki tulee iha omasta päästä ne sovellukset. Välillä onnistuu ja välillä ei.
   Mie joskus aikanaa leivoin iha tosi paljon, kunnes lasten isä alko sanomaan, et nyt riittää tuo leipominen, sen jälkeen se jäikin moneksi vuodeksi. Nyt kun on ollut töissä pakko mummoille jotaki tehä, ni se on vähä alkanu herätä uuestaa.

   Poista