maanantai 5. kesäkuuta 2017

Ananaskakku

Muutamaan otteeseen olen töissä tehnyt ananaskakkua, mikä on kuivakakkua, muttei kuivaa sellaista :D Myllynparas -sivulta löytyy ohjetta tähän, mutta kirjoitan sen vielä tähän,sillä taisin molemmilla kerroilla käyttää ruokakerman sijasta maustamatonta jogurttia vähän muuntelin muutenkin.

AINEKSET

5dl Vehnäjauhoja
2dl sokeria
2½tl leivinjauhetta
2½tl vaniljasokeria
2½dl maustamatonta jogurttia
3 munaa
150g margariinia (juoksevaa sellaista)
1prk ananasmurskaa
1dl kookoshiutaleita (voi laittaa myös vaikka esim. mantelirouhetta, tai jättää pois kokonaan)


Sekoita kuivat aineet keskenään, jonka jälkeen lisää loput aineksista ja sekoita hyvin. Voitele ja korppujauhota vuoka hyvin. Paista 175 asteessa n. 50-60min. Anna jäähtyä ennen kumoamista, saa olla ihan vaikka kokonaan jäähtynyt.


Mie tein ihan tollasiin suorakaiteen muotoisiin vuokiin, kun meillä olisi töissä ollut vaihtoehtona vain silikoninen vuoka, mistä en tykkää yhtään. On kuulemma hyviä, mutta meillä oleva versio on niin moneen kertaa pesty ja käsitelty, että se on ihan lerppana, eikä taikinat tahdo kestää sisällä. Maku kakuissa oli kuitenkin hyvä ja mehevä, olkoot vuoka millainen tahtojaan :D 

2 kommenttia:

  1. Ei kuule muodolla ole mitään väliä, maku sen ratkaisee! Tervetuloa takaisin blogistaniaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan,ja maku olikin hyvä! Kiitos vaan,koitan käyä siutaki välillä kurkkimassa :)

      Poista